Tematický večer „Jihočesko s chutí“


Studenti Vysoké školy obchodní v Praze se letos opět pustili do přípravy projektů na podporu turistických míst. 

V rámci předmětu Případové studie pod vedením Ing. Jitky Zichové vznikl projekt s názvem „Jihočesko s chutí“. Tento projekt vytvořili studenti 1. ročníku magisterského studia oboru Management cestovního ruchu. Samotný projekt byl také podpořen Jihočeskou centrálou cestovního ruchu a je zaměřen na poznávání Jihočeského kraje jako gastronomické destinace.

Důležitou součástí tohoto projektu byl tematický večer, který proběhl v neděli 23. dubna 2017 od 17 do 20 hodin v kavárně Bistro Fair Food Club na Albertově. Večer byl primárně určen pro zahraniční studenty programu Erasmus a ostatní zahraniční návštěvníky této věkové kategorie, kterým zde byly představeny nové produkty cestovního ruchu pro Jihočeský kraj vytvořené autory projektu, a to konkrétně „Jižní Čechy chutně a dobrodružně“ a „Jižní Čechy s chutí a láskou“. Již teď můžeme říci, že tyto produkty inspirovaly zahraniční studenty k návštěvě jižních Čech, a to nejen díky kulturním památkám či sportovnímu vyžití, ale také kvůli gastronomii. Studenti měli možnost ochutnat regionální pokrmy tohoto kraje připravené jedním ze členů týmu dle tradičních receptur, jako jsou kulajda, rybí polévka, houbová paštika, kapří hranolky, zelňáky, koblížky, či tvarohové knedlíky. Mimo těchto jídel byly k dispozici také mini ochutnávky potravin lokálních producentů, a to například sušené kapří maso, sýry, krumlovské sušenky, pivo či ovocná šťáva.

Tento tematický večer se setkal s velmi pozitivními ohlasy ze strany účastníků akce, kteří se po celý večer perfektně bavili a připravené ochutnávky jihočeských specialit si velmi chválili. Většina účastníků se dotazovala na konání další podobné akce, které by se znovu rádi zúčastnili.